14-01-05

Tijd

 

 

 

 

 

 

 

Tijd is voor mij het vervelendste en tegelijkertijd het leukste op de wereld. Mijn vader zegt dat tijd slechts waarneming van verandering is, maar ik vind tijd iets op zich. Wij zijn er afhankelijk van, of voor een groot deel dan toch.
Ik heb nooit tijd genoeg, tijd is luxe. Toch wil ik niet eeuwig leven. Veel mensen willen het eeuwig leven. Het lijkt perfect: alle tijd hebben om te doen wat je wilt, relaxen, je kunt nooit doodgaan dus je hebt alle tijd. MAAR,.. als heel de wereld valt blijf jij bestaan, want je gaat niet dood. Als alle mensen doodt zijn ben jij er nog. Alleen in de ruimte, want de aarde bestaat niet meer. Na een tijd wil je dood gaan, maar je kunt niet,...
Zelfs mijn levensloop wil ik niet zelf kiezen. Het leven komt zoals het leven komt en hoe minder we weten hoe meer we van de leuke dingen genieten.
''Want zelfs de slechte dingen worden ons geschonken, maar we krijgen ze niet.'' Al merken anderen het soms niet, dit is mijn redenering.
Ik zie mijn leven als een groot avontuur, mijn tijd als kort, mijn kansen als groot, mijzelf als persoon. Want ook hoe meer ik doe, hoe beter ik weet dat ik geen tijd te verspillen heb.
Ik wil het leven proeven, de wereld zien in de tijd die ik heb.
Maar wat is tijd? Tijd is alles. Het is onmogelijk terug te draaien al zou je dat graag doen. Tijd gaat altijd even snel, ook al wil je de snelheid aanpassen.
We moeten ons aan de tijd aanpassen. We kunnen het niet temmen, niet controleren, niet indelen, niet stoppen, niet sneller laten gaan en niet laten gehoorzamen.
Van alles wat de mens al onderdrukt en gecontroleerd heeft is de tijd het enige wat buiten onze macht ligt.
De mens heeft al eeuwen op zoek naar manieren om de tijd te temmen, maar hij kan het niet. En dat is wat ons gek maakt. We willen ons niet aanpassen of onderwerpen aan de tijd.
Tijd domineert. Slechts degene die het kunnen aanvaren en kennen, kunnen hem controleren. Er zijn er slechts weinig die dat kunnen.

Groetjes, Virginia.

Wil je reageren? Aarzel dan niet en reageer hieronder.

18:55 Gepost door Virginia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |