12-10-06

90 minuten wijsheid en een filosofiekwartet.


Hey iedereen,

na even weggeweest te zijn ben ik terug 'in the mood'. School eist namenlijk weer al eens zijn tol en na 3 uur Grieks heb ik meestal geen zin meer om te filosoferen.
In Roosendaal heb ik namenlijk een leuk boek en kwartet op de kop kunnen tikken. In de boekenhandel ''Het Verboden Rijk'' vindt je ook de betere boeken, ''de Standaard boekenhandel'' is daarin iets commercieler, maar zeker niet slecht.
Mijn vangsten waren: ''Wittgenstein in 90 minuten.'' en een 'filosofiekwartet'. De eerste heb ik al uit, want die telde slechts 60 pagina's. Het filosofiekwartet wil ik wel uitproberen, maar niemand (buiten mijn ouders) is daar in geïnteresseerd.
''Wittgenstein in 90 minuten'' was een mooi en zeer informatief boek. In plaats van 300 pagina's dikke, complexe roman door te ploeteren, heb je hier alle feiten mooi en overzichtelijk op een rij.
De serie ''... in 90 minuten'' handelt ook over Einstein, Descrates, Nietsche (die ik daar spijtig genoeg niet kon krijgen), Plato en Conficus. Het is ideaal als je , net al ik, meer over iemand te weten wilt komen, dan het ééne citaat wat je kent.
Het filosofiekwartet is al op zicht goedgekeurd. Het bevat kwalitatieve kaarten en lijkt mij leuk om te spelen. Iedereen mag meedoen, zolang je het maar niet ''educatief'' noemt, want dan ben je hoogstwaarschijnlijk een leraar in vermomming.
Dus allemaal bij mij zaterdag? Oké, afgesproken! :)

''Back-in-the-busseness''- groetjes, Virginia.

wittgenstein

20:16 Gepost door Virginia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |