22-11-06

De troost van de filosofie.

de troost van de filosofie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat het al lang geleden was, dacht ik: ''Ik zal maar nog iets posten.''
Ik ben al een tijdje bezig in het boek ''De troost van de filosofie''. Hierin worden 5 menselijke problemen ''opgelost'' met de hulp van een filosoof. Bv: Nietsche helpt tegen problemen, Socrates tegen impopulariteit... Ik heb er al een paar gelezen -ik moet het boek steeds weer lenen van de bibliotheek, maar zal het zeker voor Sinterklaas vragen- en moet zeggen dat het niet een samenvatting is van die filosoof. Meestal wordt eerst het leven van de filosoof beschreven en dan zijn denkbeelden in goede, begrijpelijke voorbeelden.
Ik ben helemaal gek van filosofie, maar moet de boeken meestal, na het lezen van de kaft of de titel, al terugzetten. Dit is echter totaal niet het geval bij ''De troost van de filosofie.'' Het boek leest vlot, met -iets wat veel ontbreekt in de filosofie- 'a gentle touch of humor'.
Het boek heeft mij een paar nieuwe favoriete filosofen, interessante denkbeelden en een nieuwe favoriete schrijver, Alain De Botton, bezorgd. Ik zal zeker nog wat boeken van hem lezen, als ik eerst is door ''De troost van de filosofie'' heenkom, want dat is -met de aanstormende examens- niet zo vanzelfsprekend.

''De troost van de filosofie.''
Alain De Botton.
10/10

Ciao, Virginia.

14:31 Gepost door Virginia | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |