06-05-09

De strijd van 2 wolven.

wolven


One evening an old Cherokee Indian told his grandson about a "battle" that goes on inside people. He said, "My son, the battle is between 2 "wolves" inside us all.
One is Evil. It is anger, envy, sorrow, regret, greed, arrogance, self-pity, guilt, resentment, inferiority, lies, false pride, superiority, and ego.
The other is Good. It is joy, peace, love, hope, serenity, humility, kindness, benevolence, empathy, generosity, truth, compassion and faith."
The grandson thought about it for a minute and then asked his grandfather: "Which wolf wins?" The old Cherokee simply replied, "The one you feed."

Ik hoop dat iedereen het verstaat, want ik vind het een prachtig verhaaltje...

17:09 Gepost door Virginia | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

een mooi verhaaltje inderdaad, maar wordt juist in onze huidige maatschappij, met overvloed aan geweld die in alle details via alle kanalen te zien zijn, net niet die slechte wolf gevoed? Verkeerde beeldvorming die naar veralgemeningen leiden, het uitvergroten.
Persoonlijk heb ik zelf nooit geweld in een school ervaren, was vroeger vrijwel onbestaande. Hoeveel jongeren kunnen dit nu nog zeggen en inderdaad met ernstige gevolgen voor de toekomst?

Er zijn in principe maar twee bewegingen nl ofwel vluchten ofwel vechten. Als je dan niet de slechte wolf wilt zijn is het vluchten en dan zitten we dus in de angstproblematieken,psychoses enzovoort of anderzijds extremer geweld.

De normen vervagen, het denkpatroon verandert als je steeds blootgesteld wordt aan vaste patronen.


Gepost door: Life angel | 07-05-09

slechtzienden wat je vraag betreft hoe je het kan veranderen voor slechtzienden daar moet je voor bij wopi zijn.

Voor mezelf begint het een beetje te wennen, maar te lange teksten met klein lettertype lees ik toch niet tenzij het echt een onderwerp is wat me interesseert. Het had met grootte en toch ook wel kleuren te maken. Zij kijkt met een speciale vergrootloep en dan zie je dus geen volledig beeld maar telkens maar een zeer klein stukje van een blogtekst.

http://licht.skynetblogs.be

Gepost door: Life angel | 07-05-09

Oké, een overmaat aan negatieve beelden is niet goed, maar iedereen heeft de keuze om te kijken of niet te kijken wat hij wil. Je wordt niet tegen je wil gebrainwashed.
Het nieuws dat is realiteit en over films als entertainment verwijs ik u naar de quotes onder mijn gamesartikel.
Beelden voeden de slechte wolf niet, dat doe jij zelf door een actieve keuze.
Ik geloof niet dat er vroeger op de scholen minder gevochten of gepest werd. Er werd minder aandacht aan besteed; je moest er maar is op kloppen of erop slaan en niet zagen. Het is goed dat er nu via de officiële weg iets aan gedaan wordt en dat het verstand zo van het geweld kan winnen.
Er zijn ook mensen die zeggen dat er nu meer holebi's zijn omdat het ''mode'' is. Het percentage holebi's is in alle landen ongeveer hetzelfde, in Europa komen de laatste jaren alleen veel meer holebi's uit de kast en dat is net positief. Dat plus media-aandacht lijkt op een toeneming van het aantal homo's, terwijl het aantal uitgekomen holebi's vergroot is. Dit als voorbeeld.
Als ik uw denkwijze volg, stelt u dus dat als de tv slechts sprookjes zou uitzenden en moraallessen de criminaliteit zou afnemen?
De vraag die ik me stel is; leven we in een ''slechtere'' tijd dan de vorige of zijn we ons gewoon meer bewust van onze (kleine) problemen? Of is deze tijd gewoon even goed of slecht, even barbaars als beschaafd als de vorigen, maar zijn er gewoon verschuivingen. De medische wereld kan vandaag de dag meer dan ooit, maar we eten ook meer en vetter dan ooit in de Westerse wereld.

Gepost door: VthatsME | 07-05-09

Hoi Een skynetblog is min of meer toegankelijk: het hangt af van de mate van slechtziendheid : wat belangrijk is, is een goed contrast: donkere achtergrond, groene (of een andere prettige kleur)letters en een duidelijk lettertype zoals arial of verdana of tahoma. Als er veel versiering staat op de achtergrond is het moeilijker omdat het dan lastig wordt de letters te lezen. De oplossing die ik toepas is vergroting, maar dit alleen is niet altijd voldoende want het blijft lastig lange teksten te lezen, dan ga ik spraaksoftware gebruiken op de tekst te laten voorlezen en kan ik nog volgen.
Wat het maken van een blog betreft is het denk wel moeilijk als je heel weinig ziet, dan kan je bijvoorbeeld die captcha niet lezen en dan kan het voorleesprogramma het denk ik ook niet lezen (is wel iets voor braillegebruikers en mensen die enkel met spraak nog kunnen lezen). Als je in Google Kim Bols intikt, vind je haar site over blinden en slechtziendheid: heel informatief. Zij is zelf blind en heeft zelf haar website gemaakt.

Gepost door: wopi | 07-05-09

Mooi verhaaltje trouwens hoor! Ik heb dezelfde boodschap eens gehoord van een vriend en dit verhaal deed me terugdenken aan wat hij zei.

Gepost door: wopi | 07-05-09

single mooi verhaal, maar die tweede wolf hoeft er niet in te zitten in ons

Gepost door: octo | 08-05-09

Aan Octo Ik geloof wel degelijk dat er een tweede wolf in ons zit als we geboren worden, sommige mensen worstelen er langer mee dan anderen.

Gepost door: VthatsME | 08-05-09

op wolvenjacht wat doen,eten,wegenen hoe groot zijn ze

Gepost door: amiena | 01-04-10

De commentaren zijn gesloten.